Om musikkprisen 2018

Musikkprisen er en nasjonal musikkonkurranse som arrangeres som et samarbeid mellom Ocean Sound Recordings, Momentium, Sparebanken Møre, AMFI Moa og Sunnmørsposten. Vinneren av Musikkprisen får spille inn plate i Ocean Sound Recordings og spille åpningskonsert under Jugendfest på Color Line Stadion, samt spille konsert under musikkonferansen Trondheim Calling.

Musikkprisen gir en unik mulighet for deltakerne til å få vist frem musikken sin for et stort publikum. Siden oppstarten har Musikkprisen vært en konkurranse for band/artister med tilknytning til Møre og Romsdal, men fra 2016 har band og artister fra hele landet kunne delta.

Påmeldingsfristen for Musikkprisen 2018 er tirsdag 1. mai.

Fra 1. mail og frem til mandag 14. mai kan en stemme på alle de påmeldte bidragene.

Mandag 14.mai kåres 3 finalister og fredag 25. mai kåres vinnerne på Terminalen Byscene i Ålesund.

Regler

Musikkprisen er en sjangeruavhengig musikkonkurranse der band og artister i alle aldre kan delta. For å være med må man stille med en låt som en selv har rettighetene til – samt delta med egenkomponert materiale.

Vi sender tre finalister til finalen og alle deltagere må derfor være innstilt på å ta turen til Ålesund dersom de skulle bli blant de heldige finalistene. Om bandet/artisten ikke kan være til stede under finalen, vil finaleplassen gå til en annen. Under finalen på Terminalen spiller hver av finalistene tre låter.

Stem på din favoritt

Din stemme kan være avgjørende for at din favoritt vinner Musikkprisen 2018.

Når vinneren kåres, teller publikumsstemmene og jurystemmene 50% hver. Fredag 25. mai vil det bli holdt en storstilt finale på Terminalen Byscene i Ålesund hvor vinneren av Musikkprisen 2018 kåres.

Du kan stemme på så mange låter du bare vil, men det er kun mulig å avgi én stemme per låt i døgnet.

Vinn plateinnspilling på legendariske Ocean Sound Recordings, spill på Musikkonferansen Trondheim Calling og spill stadionkonsert under Jugendfest

Vinneren av Musikkprisen får én uke studiotid i Ocean Sound Recordings, spillejobb på Color Line Stadion under Jugendfest og spillejobb under musikkonferansen Trondheim Calling. Studioet er lokalisert på den lille øya Giske utenfor Ålesund. Ocean Sound Recordings har siden 2009 opparbeidet seg et rykte som et av landets beste innspillingsstudioer og med sin rike utstyrspark og unike beliggenhet, tiltrekker studioet seg musikere fra hele verden. Det er en lang rekke band og artister som har benyttet studioet, blant andre Arcade Fire, Flume, A-HA, Sigrid, Karpe Diem, Travis, Nils Petter Molvær, Sampha og Highasakite.

Vinneren av Musikkprisen får også spillejobb under Jugendfest. Jugendfest er den største pop - og rockfestivalen nord for Oslo og arrangeres på Color Line Stadion i Ålesund. Over to dager besøker rundt 24.000 mennesker festivalen. Artister som har besøkt Jugendfest er blant mange andre Kygo, 50 Cent, David Guetta, Avicii, Kvelertak, Rival Sons, Roxette. Jugendfest arrangeres i år fredag 19. og lørdag 20. august.I tillegg til dette får vinneren også spille under musikkonferansen Trondheim Calling. Konferansen handler om å feire ny musikk og se framover, nye sjangermessige fenomen som er i ferd med å bryte seg opp av undergrunnen, å styrke vår musikkregion og hjelpe aktuell musikk fram i lyset. Musikkprisvinneren blir en del av programmet under Trondheim Calling.

Du er snart klar for å stemme!

I år har vi valgt å kreve facebook login for å kunne stemme på deltagerne av Musikkprisen. Dette er et tiltak for å forhindre juks og sørge for en rettferdig konkuranse for alle deltakere.

Vi poster ingenting på veggen din, og bruker facebook informasjonen din kun for å forhindre dobbeltstemming.